معرفی لینوکس ( بخش اول )
✖️🌀✖️🌀✖️🌀✖️🌀✖️🌀✖️🌀✖️🌀✖️🌀✖️🌀✖️🌀✖️
💠 معرفی لینوکس ( بخش اول ):
همانطور که می دانید، هر سیستم کامپیوتری برای برقراری ارتباط بین کاربر و قطعات سخت افزاری نیاز به سیستم عامل دارد که این سیستم عاملها وظیفه تبدیل دستورات کاربر را به کدهای قابل فهم سیستمی بر عهده دارند. یکی از این سیستم عاملها لینوکس نام دارد که به صورت متن باز (Open Source) ارائه شده است. قابلیت متن باز بودن یعنی می توانیم در کد منبع سیستم عامل یا نرم افزار یا هر برنامه ای تغییر ایجاد کرده و یا اشکالات (باگ) احتمالی آنها را رفع کنیم.
به دلیل سیاستهای محافظتی و امنیتی بیشتر شرکتهای ارائه دهنده سیستم عاملها، بیشتر این نرم افزارها به صورت کد بسته (Closed Source) عرضه می گردند که ارتقاء آنها و رفع معایب و مشکلات مربوطه بر عهده شرکت ارائه دهنده و توسعه دهندگان زیر مجموعه های مربوطه خواهد بود. از این رو و به دلیل محدود بودن منابع انسانی و زمانی، این موارد بسیار کند و محدود صورت می پذیرد. در اینجا بود که برای رفع این مشکل برخی از نرم افزارها پا به عرصه گذاشتند و تحت مجوز GNU/GPL منتشر شدند.
این مجوز بدین صورت است که به همه کاربران اجازه هرگونه دخل و تصرف از قبیل تغییر در محتوا، شخصی سازی محیط یا فرآیندها و یا حتی توزیع مجدد را خواهد داد از این رو به جرأت می توان گفت که توسعه دهندگان این نرم افزارها نه تنها شخص یا شرکت ارائه دهنده بلکه کلیه کاربران آن نیز خواهند بود و این چنین است که پیشرفت این گونه نرم افزارها بسیار سریعتر خواهد بود. لینوکس نیز همانند دیگر نرم افزارهای ارائه شده تحت این مجوز، از این قاعده مستثنی نبوده و بی شک یکی از عوامل محبوبیت این سیستم عامل همین امر است.
🔔 ادامه دارد ، در پست های بعدی ...
سایر مطالب :